کانتینرها، جعبه ای استاندارد هستند که برای جا به جایی کالا در مسافت های بسیار طولانی طراحی می شوند. این جعبه ها مدلهای مختلفی دارند. یکی از مهمترین آنها کانتینر ۲۰ فوت یا کانتینر ۶ متری است که در ابعاد مشخصی تولید می شود. طول کانتینر ۲۰ فوت ۶ متر، عرض ۲.۴ متر و ارتفاع آن ۲.۶ متر است. این کانتینر به راحتی روی تریلی قرار میگیرد و از نظر طول و عرض مشکلی ایجاد نمیکند.
در هر چهار گوشه آن قسمت هایی وجود دارد که می توان قلاب جرثقیل را به آن وصل کرد و بارگیری و بستن کانتینر را آسان میکند. کانکس سیتی این کانتینر از مواد بسیار محکمی ساخته شده است و به خوبی از کالاها و محصولات محافظت به عمل می آورد. جالب است بدایند که علاوه بر امکان حمل کالاها و اقلام مختلف، این کانتینرها در شهرها و حتی مناطق دور افتاده به شکل مغازه، کیوسک و حتی گاهی اوقات استراحتگاه مورد استفاده قرار می گیرند.
بررسی مشخصات فنی کانتینر ۲۰ فوت
کانتینرهای ۲۰ فوتی، درست شبیه سایر کانتینرهای باری استاندارد، از فولاد مخصوصی به نام فولاد هوازده (COR-TEN) ساخته می شوند. این نوع فولاد با پوشش ویژه محافظت میشود که از زنگ زدن عمیق آن جلوگیری کرده و فقط یک لایه سطحی از زنگ ایجاد میگردد.
طراحی قوی این کانتینرها به شما اجازه میدهد تا چندین کانتینر را با خیال راحت روی هم قرار بدهید. البته، باید بدانید که در برخی موارد خاص، ممکن است این کانتینرها از جنس آلومینیوم نیز ساخته شوند.
انواع کانتینر 20 فوتی
- کانتینر استاندارد 20 فوت: از همه رایج تر و بیشتر استفاده می شود. اندازه آن معمولی است و برای جا به جایی همه جور کالای خشک مناسب است.
- کانتینر های کیوب (High Cube) 20 فوت: از کانتینر استاندارد بلندتر است. برای حمل چیزهایی که ارتفاع زیادی دارند، مورد استفاده قرار می گیرد. کالاهایی مثل مبلمان، دستگاه های صنعتی بزرگ و اقلامی که در جعبه های بلند بسته بندی شدهاند را با این کانتینر حمل میکنند.
- کانتینر یخچالی 20 فوت: دارای سیستم خنککننده است. برای حمل کالاهایی که زود خراب میشوند مثل غذا، دارو و محصولات کشاورزی عالی و کاربردی هستند.
- کانتینر ایزوتانک 20 فوت: مخزنهای مخصوص دارد و به منظورحمل مایعات مثل بنزین، روغن و مواد شیمیایی استفاده می شود.
- کانتینر اپن تاپ 20 فوت: سقفی آن باز میشود و به همین دلیل امکان حمل کالاهایی که خیلی بلند هستند یا بارگیری و خالی کردن آنها از بالا راحت تر است را فراهم می سازد.
- کانتینر فلت راک 20 فوت: فاقد دیوارههای کناری است. با هدف حمل کالاهای خیلی بزرگ و سنگین مثل دستگاه های ساختمانی و وسایل صنعتی کاربرد دارد.
- کانتینر مخصوص حمل خودرو 20 فوت: به منظور جا به جایی خودرها طراحی و مونتاژ می شوند. آنها دارای تجهیزات مخصوصی هستند که ماشین ها را داخل کانتینر محکم نگه میدارد.
چرا کانتینرهای ۲۰ فوتی محبوب هستند؟
دلایل زیادی وجود دارد که باعث شده کانتینرهای ۲۰ فوتی برای حمل وسایل مختلف با ابعاد متفاوت مورد استفاده قرار بگیرند. از جمله:
اندازههای استاندارد
کانتینرهای ۲۰ فوتی دارای اندازه ثابت و مشخص هستند. این اندازه استاندارد امکان جا به جایی بار با استفاده از قطار، کشتی و کامیون را میسّر ساخته و خیلی راحت، بدون درد سر و کم هزینه است. دیگر نیازی نیست بارها را چند بار خالی و بارگیری کنند، به همین خاطر سرعت حمل بار خیلی بیشتر می شود. در ضمن، به لطف همین اندازه های استاندارد کاربری های جدیدی هم از این کانتینرها می شود و خیلی راحت می توان آنها را به سازههای مختلف تبدیل کرد.
قیمت مناسب و به صرفه
کانتینرهای ۲۰ فوتی به جهت اینکه از کانتینرهای ۴۰ فوتی کوچک تر هستند با قیمت کمتری عرضه می شوند. کسانی که پروژه های کوچکتری در دست اجرا دارند این نوع کانتینر را انتخاب می کنند. علاوه بر قیمت خرید، هزینه های گمرکی و نگهداری این کانتینرها هم از بقیه کانتینرها کمتر است.
حمل و نقل انواع بارهای گوناگون
کانتینرهای ۲۰ فوتی با امکان جا به جا کردن انواع مختلف بارهای کوچک و بزرگ، مورد استفاده زیادی قرار می گیرند.
- وسایل خانه: انواع مبل، تخت، میز، صندلی، وسایل برقی مثل تلویزیون و سیستم های صوتی و بقیه لوازم خانگی به راحتی در یک کانتینر ۲۰ فوتی جا می شوند.
- لوازم آشپزخانه: یخچال های بزرگ حتی ساید بای ساید، گاز، ماشین لباسشویی و سایر وسایل آشپزخانه با همین کانتینرهای ۲۰ فوتی به مسافت های دور فرستاده میشوند.
- مصالح ساختمانی: تخته های چوب، ساندویچ پانل، انواع کاشی، کاغذ دیواری و خیلی چیزهای دیگر در داخل و خارج از مرزهای کشور جا به جا می گردند.
- خوراکی و نوشیدنی: با وجود اینکه برای حمل مواد غذایی و نوشیدنی که زود خراب می شوند از کانتینرهای مخصوص یخچال دار استفاده می کنند ولی کانتینرهای ۲۰ فوتی هم برای حمل مواد غذایی خشک کاربرد دارند.
- لباس و پارچه: حمل و نقل انواع لباس، پارچه و بقیه منسوجات هم یکی دیگر از کارهایی است که با کانتینرهای ۲۰ فوتی انجام می شود.
خرید و قیمت کانتینر 20 فوتی
قیمت کانتینرهای نو 20 فوتی تحت تاثیر وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور قرار دارد. اتفاقاتی مثل جنگ ها، مشکلات اقتصادی، ارزش سهام شرکت های سازنده کانتینر و حتی تغییر حکومت در کشورهای مهم بر روی قیمت جهانی کانتینرها اثر می گذارند. برای مثال، در سال 2021، یک کشتی کانتینربر بزرگ به نام EverGreen در کانال سوئز گیر کرد و باعث بسته شدن آن شد. همین موضوع موجب گردید که قیمت کانتینرها در آن زمان خیلی زیاد شود.
قیمت کانتینرهای دست دوم هم بر اساس قیمت کانتینرهای نو تعیین می شود. به طور معمول، یک کانتینر استفاده شده قیمتی معادل 50 تا 80 درصد یک کانتینر نو دارد. اینکه قیمت دقیقا چقدر برآورد می شود به چند چیز ارتباط دارد:
سال ساخت کانتینر ۲۰ فوت نشان می دهد که چقدر استفاده شده است. برای همین موقع خرید و قیمت گذاری باید به آن توجه کرد.
موضوع مهم دیگر که تقریبا به اندازه سال ساخت مهم است، سالم بودن کانتینر می باشد. این شامل همه قسمت های کانتینر می شود؛ از وضعیت اسکلت و گوشه های آن گرفته تا بدنه و تخته های چوبی داخلی.
البته باید گفت که همه اجزای کانتینر به جز اسکلت اصلی قابل تعمیر یا حتی تعویض هستند. با استفاده از ورق های استاندارد و رنگ خوب، میتوان بدنه انواع کانتینر را به شرایط اولیه آن بازگرداند.
سخن پایانی
کانتینرهای ۲۰ فوتی، جعبه های فلزی استانداردی هستند که برای حمل بار در مسافت های طولانی استفاده می شوند. این کانتینرها با وجود اندازه مشخصی امکان جا به جایی با تریلی، قطار و کشتی را فراهم می سازند. جنس محکم آنها از بارهای حمل شده محافظت میکند. به دلیل اندازه مناسب و قیمت به صرفه، این کانتینرها بسیار محبوب هستند و در جهت حمل انواع کالاها مثل وسایل خانه، مواد غذایی، مصالح ساختمانی و حتی خودرو به کار می روند. در عین حال، از آنها برای راه اندازی مغازه، دفاتر کاری موقت و یا حتی محل سکونت استفاده میشود. قیمت این کانتینرها تحت تاثیر شرایط اقتصادی و سیاسی جهان قرار دارد.
Leave A Comment